Gunakan segala-galanya untuk menarik rahmat Allah…

diadaptasi dr blog jiwa merdeka. Tahniah kerana khabarnya orang bujang sudah membeli kereta. Dulu hanya naik motorsikal. Kereta atau motorsikal sama saja : semoga dapat digunakan untuk membuat amal untuk pahala di akhirat dan elakkan membawa perkara-perkara yang Allah HARAMKAN khususnyanya membawa mak wa (girlfriend/s). Gunakanlah segala-gala yang kita punya untuk menarik rahmat Allah bukan untuk menarik azab Allah.

Diharap dapat bersabar dan menahan nafsu sehinggalah nanti selepas nikah. Selepas nikah, your CAR CAN BECOME YOUR BILIK PENGANTIN yang ada penyaman udara, ada wangian air freshner, dsbnya boleh buat saja yang halal.

Beringatlah dan jagalah sungguh-sungguh agama kita. Kalau sudah suka sangat, berkenan sangat kepada mak wa tersebut, maka di syorkan supaya solat istikharah meminta petunjuk Allah, maka cepatkan urusan nikah… Lepas nikah, semua jadi merdeka dan halal.

Jangan hanya jadi anak kepada orang yang baik-baik, tapi kita sendiri kena menjadi orang baik-baik yang akan melahirkan zuriat yang baik-baik.

Moga menggunakan akal yang sejahtera memahami perkara ini.

Wallahu a’lam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: